Abstrakt maleri af Henrik Britz med titlen "Tingenes Upåklagelighed"

Et døgn med Irmahønen

I sommeren 2021 brugte Karen Vesterager et døgn på, at tage billeder af Sortedam Dosseringen fra den anden side af Sortedams Sø. Det er udsigten over til Irmahønen, som ligger og lægger æg. Den lægger ikke færre end 10.800 på et døgn.

Halvdelen af de 30 værker er allerede solgt.

“Et døgn med Irmahønen” findes i 4 forskellige størrelser: 

H: 60cm x B: 120cm

H: 65cm x B: 130cm

H: 75cm x B: 150cm

H: 130cm x B: 260cm

Fra jeg fik idéen til, at tage et billede af Irmahønen ved Sortedams Søen i København, gik der 2 år før jeg havde det færdige værk. Som med næsten alle vores billeder, så er der en del planlægning der går forud. Hvilken komposition skal det være? Hvad tid på året skal det være? Skal det tages om morgenen, aftenen eller natten?

Jeg besluttede mig for et sommerbillede, fordi så gik solen ned bagved Irmahønen. Første gang jeg var afsted fik jeg slet ikke det jeg ville have. Lyset var helt forkert og så gik jeg i tænkeboks. Jeg ville have et billede, som der ikke fandtes og kom til sidst på idéen med “Et døgn med Irmahønen”.

Det skulle stadigt være et sommerbillede fordi solen går ned bag Sortedams Dosseringen på den tid af året.

I praksis kan man ikke stå i 24 timer og tage billeder, så Jacob og jeg bookede en overnatning på det nærmeste hotel. Natten er ikke ret lang om sommeren, så det blev til en kort nats søvn.

Jeg tog 2.200 billeder hen over døgnet og har sat dem sammen til en slags timelapse billede. Der er dag ude til venstre, så kommer solnedgangen og i højre side der nat og bunden er der morgenen. Hvis man kigger på uret, så er tiden på taget om aftenen, mens i reflektionen i Sortedams Sø om morgenen.

Karen Vesterager

Kunstfotograf