Abstrakt maleri af Henrik Britz med titlen "Tingenes Upåklagelighed"

Great Anchor af Jacob Surland

Udgivet den 26. dec 2022

Jacob Surland har lavet fotokunst af Mindeankeret i Nyhavn. Han har fotograferet det på en tidlig morgen og man kan ane solopgangen i det fjerne.

Størrelsen på værket:

H: 68cm x B: 120cm med ramme i røget eg

H: 90cm x B: 160cm med ramme i røget eg.

 

 

 

Bagom kunstværket

Før jeg blev fotokunstner på fuld tid arbejdede jeg i en periode på Store Kongensgade i det indre af København. Det var nærliggende at tage en lille fototur før arbejde og Nyhavn lå lige i nærheden og blev ofte offer for mit kamera.

Jeg havde længe haft et ønske om, at tage et fedt billede af Mindeankeret i Nyhavn og denne morgen valgte jeg at forsøge mig. Egentlig var det Operahuset der var målet for fototuren, men der er jo ingen grund til kun at tage billeder af kun et motiv.

Det her billede betyder meget for mig, fordi det var første gang jeg for alvor begyndte at “tage kontrol over scenen” efter at jeg havde taget billedet. Med det mener jeg, at redigere billedet målrettet med et formål og ikke kun en “fremkaldelse” af et RAW billede. Det var her jeg begyndte tage mine skridt i en bestemt retning som fotokunstner.

Konkret i det her billede af Mindeankeret i Nyhavn, så betyder det, at jeg har malet ankeret op så det er meget lysere end det er i virkeligheden. Billedet er et portræt af ankeret og derfor har jeg fremhævet det igennem nøjagtig og præcis redigering af kun ankeret og det er her jeg har “taget kontrol over scenen”.

Som man kan se i baggrunden, så er det en meget vil himmel og det her var kun begyndelsen. Det blev en meget vild solopgang.

Jacob Surland

Kunstfotograf