Abstrakt maleri af Henrik Britz med titlen "Tingenes Upåklagelighed"

Nyhavn Early in the Morning

Nyhavn på en meget tidlig sommermorgen. Fotokunst af Jacob Surland og ligger til grund for den pris han vandt i Firenze Biennale 2017.

Størrelser på værket:

H: 75cm x B: 113cm med snedkerbygget ramme i lys eg.

H: 100cm x B: 150cm med snedkerbygget ramme i lys eg. 

Bagom kunstværket

Det her billede fra en meget tidlig morgen i Nyhavn har jeg haft meget succes med. Det, sammen med mit billede af vikingeskibet Havhingsten, ligger til grund for den pris jeg vandt ved Biennalen i Firenze i 2017. Her vandt jeg en pris som fotokunstner, det var ikke billederne som sådan der vandt.

Det var en morgen med et helt magisk lys i Nyhavn. På vej til Nyhavn den morgen blev jeg stoppet af to stang bacardi fulde polakker som spurgte om hvor færgen til Polen sejlede fra. Det vidste jeg ikke og de sejlede videre (i metaforisk forstand) og jeg skyndte mig ned for at tage mine billeder.

Jacob Surland

Kunstfotograf