Abstrakt maleri af Henrik Britz med titlen "Tingenes Upåklagelighed"

Sunny Side at Night

Et aftenbillede ned igennem Nyhavn i København. I forgrunden ligger Sunny Side, der lyser godt op i scenen med sin flotte orange farve. Billedet er taget før corona’en begyndte at hærge. Corona-nedlukningerne lærte folk at man godt kunne side udenfor, selvom det blæste og var koldt, som på den novemberaften billedet er taget.

Størrelsen på værkerne:

H: 72cm x B: 115cm

H: 94cm x B: 150cm

 

Bagom kunstværket

I mange år, før jeg blev kunstfotograf på fuld tid, arbejde jeg lige rundt om hjørnet i forhold til Nyhavn. Da min interesse for fotografering for alvor blev vækket, var det nemt at gå et smut forbi Nyhavn og tage nogle billeder.

Jeg forelskede mig meget hurtigt i “On the Sunny Side” pga. den stærke orange farve, men også det faktum, at den faktisk skiller sig ud fra de andre huse i Nyhavn. Det er en krydsning mellem et gammelt Københavnerhus og så noget sydlandsk og Italiensk.

Sunny Side blev ved med at ligge og rode i mit baghoved. Nogle år senere, på en kold, blæsende og støvregnende novemberaften, tænkte jeg, at nu skulle det være og tog nogle serier af Sunny Side, bl.a. det her billede.

Billederne fik dog lov at ligge i skuffen i yderligere 7 år, før jeg fik lavet det helt færdigt.

Jacob Surland

Kunstfotograf