Abstrakt maleri af Henrik Britz med titlen "Tingenes Upåklagelighed"

Amagertorv

Jacob Surlands populære værk af Amagertorv. Man kan ikke lade være med, at tænke på Cæsars gamle sang om det store stygge Storkespringvand. Billedet er taget på en meget regnvåd morgen, før byen vågner.

Amagertorv på en kold og særdeles våd morgen.
Amagertorv på en kold og særdeles våd morgen.

Størrelsen på værket:

H: 105cm x B: 75cm med snedkerbygget ramme i røget eg.

H: 140cm x B: 100cm med snedkerbygget ramme i røget eg.

 

Amagertorv i København er en af de mest kendte pladser i København. Her ligger det Store Stygge Storke Springvand, som Cæsar sang om tilbage i 60’erne.

Pladsen betyder meget for mange Københavnere, og for mit eget vedkommende var mit første job som færdiguddannet også med adresse på Amagertorv.

Jeg har i mange år haft på min to-do liste at tage et billede af Amagertorv med bygningen, der husede Café Norden og Storkespringvandet foran.

I 2021 fik jeg taget hul på projektet. Først tredje gang jeg var afsted for at tage billedet, lykkedes det mig at få det jeg søgte.

Billedet betyder særligt meget for mig, fordi mindre end to måneder efter at jeg havde taget billedet, lukkede Café Norden med dags varsel. Jeg ville have ærgret mig gul og blå, hvis jeg ikke havde fået mit billede af Amagertorv med Café Norden.

Jacob Surland

Kunstfotograf