Abstrakt maleri af Henrik Britz med titlen "Tingenes Upåklagelighed"

Husene på Gråbrødretorv lavet af Jacob Surland

Fotokunst lavet af Jacob Surland. Billede af en sommeraften på Gråbrødretorv med de fine gamle huse. I venstre side står det gamle platantræ som blev plantet i 1907.

Størrelsen på værket:

H: 105cm x B: 75cm

 

Bagom kunstværket

Under den første Corona-sommer var vi på fotoweekend i København. Et af punkterne på todo-listen var Gråbrødretorv. Pladsen har altid haft en særlig plads i mit hjerte og sjovt nok har den haft det fra før jeg overhovedet havde været der.

Da jeg barn hørte jeg meget børnerockbandet “Parkering forbudt” som netop har lavet en sang der slet og ret hedder Gråbrødretorv. Sangen holder faktisk den dag i dag – det er en god sang.

På denne skønne sommeraften var hele den nordlige side fyldt med mennesker som sad ude og nød sommeren og lidt frihed fra Corona’en. Derfor skød jeg mine billeder på tværs af torvet for at undgå at have mennesker med i billedet.

Platantræet på Gråbrødretorv er i plantet i 1907.

Jacob Surland

Kunstfotograf